Neem contact op

Rob Buiter
Wetenschapjournalistiek

Reportages voor radio, krant of tijdschrift
Biologie, Natuur & Milieu, Medisch
In geluid, woord en beeld!

0621 666 058
of
mail ‘at’ robbuiter.nl

(of gebruik het reactieformulier hieronder)

15 gedachten over “Neem contact op

  1. Beste Rob,

    We wilden je even bedanken voor afgelopen zondag. De foto’s zijn erg leuk geworden. Ze staan op onze site. De groeten aan de anderen en wie weet tot ziens! Groetjes Duo Corcova (Jeroen en Laura)

  2. Dag Rob,

    Ben orthopedisch chirurg en heb met belangstelling het artikel van Martin Grobusch over Bioterrorisme gelezen. Krijg altijd het AMC magazine toegestuurd.
    Had even daarvoor in mijn vacantie “ik ben pelgrim ” van Terry Hayes gelezen.
    Een spannende thriller waarbij alles draait om bioterrorisme.

    Hoewel fictie lijkt e.e.a. toch tot de mogelijke bedreigingen in onze wereld te horen.

    Wilde dit even kwijt.

    M.vr.gr.

    Willem van der Ham

  3. Beste Rob,

    Hoe is hij?
    Via het vriendje van onze Roos kwam ik er achter dat jou artikel in Trouw over mijn proefschrift in leerboeken Nederlands van de middelbare schoool wordt gebruikt voor tekstverklaren. Altijd leuk.

    Mogelijk heb ik nog wel een item voor je. Kan attachement denk ik niet zo opsturen. Als je me een mailtje terugstuurt stuur ik je een artikel op.

    Groet,

    Nick

  4. Beste Rob,

    Ik lees net je artikel in Trouw over hoger waterpeil en de CO2 uitstoot van het veenweidegebied. Is het gebruik van stikstofkunstmest in de veenweiden niet ook een enorme versneller bij de afbraak van het veen? En ontstaat er bij een hoger waterpeil en toevoer van stikstof niet juist meer methaan? Kortom, is hoger waterpeil wel de juiste oplossing bij gelijkblijvend landbouwkundig gebruik?

    Met vriendelijke groet, Filiep

  5. Beste Rob.
    In Trouw las ik uw artikel over de verongelukte arend. Daarin wordt genoemd dat aanpassingen aan windmolens wordt onderzocht, zoals een alarmeringssysteem dat de molens in ruststand zet.
    Ik denk dat er gekeken moet worden naar andere constructies van de molens op zich.
    De huidige molens hebben drie wieken die als lange armen door de lucht maaien. De klassiek molens hebben vier wieken, die draaien al veel rustiger. Er zijn ook molens met veel wieken, zoals de amerikaanse molens. Die wieken vormen een gesloten vlak, geen vogel of vleermuis vliegt daar doorheen. Waarom wordt dat niet toegepast.
    Met vriendelijke groet, Arie Bijl.

  6. Hallo Rob,

    Ik las jou artikel over de “Een bobbelige oceaan: de wereldzeeën blijken verre van waterpas”.

    Nu houd ik mijzelf daar ook al jaren mee bezig en vroeg mij af, als in Nederland de stijging achterblijft, dan moeten er plaatsen zijn op de aarde die extra hard stijgen. Méér dan dat gemiddelde. Het vreemde is (ik heb hier ook over gecommuniceerd met Fedor Baart van Deltaris.) Er is niet één plaats op de aarde waar met kuststations een vreemde versnelling van de zeespiegel wordt gemeten. Nergens. De enige pllaats zou dus een bobbel midden op de oceaan zijn. De data is allemaal openbaar via het psmsl.

    Ik probeerde deel van de reactie hier te plakken maar de browser melde dat het er wat “spammy ” uitzag. Als je wilt kan ik de links naar de vreemdste stations mailen.

    Met vriendelijke groet,

    Bram Ruijter.

      • Beste Rob
        Een vrijwilliger van ons heeft samen met twee andere mensen Rene Fraaie van oertijdmuseun Boxtel en Eric Mulder van Natura Docet in Denekamp een aantal fossielen uit de Staringgroeve bestudeert, Deze bleken verkeerd te zijn getermineerd. Uit onderzoek bleek het en nieuwe soort te zijn en tot nu toe nog niet wetenschappelijk bekend en heeft een nieuwe naam gekregen genoemd naar Twente. Het artikel staat op onze site http://www.geologiemuseumlosser.nl . Ook hebben we vorige week een plantenfossiel gevonden die op dit moment wordt vrijgeleide. Dit kan ook nieuw zijn voor de groeve en misschien de wetenschap. We proberen op deze manier de groeve bekend te maken bij een breder publiek.Verder is er door Rob Comans van de WUR een kaart teruggevonden van W.C.H. Staring over Losser waarbij als museum hebben geholpen om deze te duiden. Kortom we zitten niet stil. Ik hoor graag van U.

  7. Dag Rob,

    Ik denk dat ik jou ooit op het ECL in Haarlem wel eens tegen ben gekomen! Ik vind het heel erg leuk dat jij wetenschapsjournalist bent geworden en volg je artikelen met aandacht.

    Ik heb een vraag voor jou: wij zijn bezig met het afronden van een scheurkalender Texel 2025 , waarvan de (eventuele) winst naar het Tesselhuus en de voedselbank op het eiland gaat. Heb jij ooit een artikel aan Texel gewijd?

    Ik hoor graag van je. Een keertje koffie drinken?

    Met vriendelijke groet,

    Frans Mantel
    06 31 677 200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *